wegovy

Wegovy

Europeisk klinikk Bestill e-resept

Description

Hva er Wegovy?

Den aktive ingrediensen i dette legemidlet er semaglutid. Wegovy er tiltenkt voksne som sliter med fedme (BMI over 30) og de som er overvektige, (BMI over 27) og på grunn av dette har problemer med kroppslige funksjoner.

Hvordan virker medisinen?

Det aktive stoffet i semaglutid ligner det naturlige hormonet enteroglukagon (GLP-1), som produseres når man inntar mat. Ved bruk av medisinen aktiveres delen av hjernen som får deg til å føle deg mett når du spiser. Stoffet reduserer appetitten og intense og brå behov for mat. Som et resultat av dette mister pasienten overflødig vekt.

Bruk av Wegovy

 • Wegovy finnes som en løsning som kan injiseres med en sprøytepenn. Det er 5 forskjellige penner med ulike farger for å vise dosering: 0.25 mg, 0.5 mg, 1 mg, 1.7 mg, 2.4 mg. Fargene skal brukes steg for steg.
 • Det anbefales å ta legemidlet en gang i uken på samme dag, når som helst på dagen, uavhengig av matinntaket.
 • Det fungerer best å injisere medisinen på overarmen, magen eller øverst på benet.
 • Første dose vil være 0.25 mg. Deretter økes dosen hver fjerde uke til den er 2.4 mg. Etter dette fullfører man behandlingen med injisering av høyeste dose. Du vil bli tildelt følgende tidsskjema for bruk av Wegovy.
Ukentlig dosering
Uke 1-4 0,25 mg
Uke 5-8 0,5 mg
Uke 9-12 1 mg
Uke 13-16 1,7 mg
Fra uke 17 2,4 mg

Du vil få mer detaljert informasjon om bruk fra legen som behandler deg.

Man bør også øke mengden fysisk aktivitet og opprettholde et sunt kosthold mens man er under behandling for maksimal effekt

Kan jeg kjøpe Wegovy reseptfritt?

Dette legemidlet er ikke mulig å kjøpe reseptfritt! Det er flere mulige bivirkninger ved bruk, og en lege må derfor skrive resept før du starter behandling.

Prisen for Wegovy i Norge/Sverige

Prisen kan variere fra land til land, men det står en omtrentlig pris hos nettstedet du handler fra. Til å begynne med ser du kanskje bare prisen for resepten. Prisen for legemidlet i seg selv burde ikke være annerledes fra vanlige priser hos apoteker, men du kan også måtte betale for levering av legemidlet.

Hvordan kjøpe Wegovy online?

 • Steg 1: velg riktig legemiddel og dosering på den norske plattformen;
 • Steg 2: fyll ut spørreskjema for en digital konsultasjon;
 • Steg 3: en av legene som jobber online vil se på forespørselen og skrive ut en resept dersom det ikke er grunn til bekymring basert på din helseinformasjon;
 • Steg 4: resepten sendes til et lokalt apotek;
 • Steg 5: apoteket forbereder legemidlet og sender det til kunden med levering neste virkedag (man får tilsendt sporing på pakken)

Alternativer til Wegovy

 • Belviq (lorcaserin) er et legemiddel for vekttap. Den aktive ingrediensen undertrykker følelsen av sult. Pasienten vil derfor spise mindre, men likevel føle seg mett.
 • Saxenda (liraglutid) er et legemiddel brukt for å redusere vekt i kombinasjon med et sunt kosthold og økt fysisk aktivitet.
 • Trulicity (dulaglutid) er et legemiddel som behandler diabetes type 2 ved å kontrollere glykemisk indeks. Det er ikke mulig å bruke legemidlet alene dersom fysisk aktivitet og diett ikke gir ønskede resultater.
 • Ozempic (semaglutid) brukes for å behandle voksne med diabetes type 2.

Bivirkninger

Som alle andre legemidler finnes det mulige bivirkninger. Noen av de vanligste bivirkningene er svimmelhet, kvalme, diaré, forstoppelse, magesmerter og tarmgass.

Dersom du har underliggende sykdommer bør du konsultere legen din før du benytter deg av legemidlet for å unngå alvorlige bivirkninger som diabetes retinopati, akutt betennelse i bukspyttkjertelen, medullært thyreoideakarsinom og alvorlige allergiske reaksjoner.

Interaksjoner

Ikke bruk andre legemidler som insulin, dekstrometorfan og psykotrope medikamenter mens du bruker Wegovy.

Ikke bruk andre legemidler som inneholder stoffer som liraglutid, dulaglutid, exenatid eller lixisenatid.

Man er usikre på effekten av og tryggheten ved bruk av legemidler for vekttap som ikke er GLP-1-analoger.

For samtidig bruk av Wegovy og andre sterke legemidler bør du konsultere legen din før bruk.

Andre forholdsregler

Følg instruksjoner fra resepten og i pakningsvedlegget når du bruker Wegovy.

Det er ulovlig å gi legemidlet videre til andre som ikke har resept.

Legemidlet er kun testet for voksne, og for øyeblikket er det ikke sett på muligheten til å behandle barn med Wegovy.

Ofte stilte spørsmål

Kan legemidlet påvirke kjøreevnen?

Om du ikke har symptomer på bivirkninger og følelsene dine ikke påvirker kjøringen din, kan du trygt kjøre.

Hvor lenge varer behandlingen?

Kroppen reagerer ulikt på Wegovy. Effekten av legemidlet er individuell og avhenger av ditt helsemessige utgangspunkt, kosthold og fysisk aktivitet.

Kan jeg reise med Wegovy?

Det er ikke ulovlig å reise med en sprøytepenn som inneholder Wegovy. Dersom du er usikker kan du ta kontakt med flyselskapet for mer informasjon om hvordan legemidlet skal transporteres. Legemidlet kan lagres i temperaturer under 30°C i 6 uker eller i et kjøleskap med temperatur på mellom 2 og 8°C. Dersom du reiser til steder som har høyere temperaturer enn dette bør dette tas hensyn til under transport.

Er det mulig å bruke legemidlet samtidig som jeg drikker alkohol?

Det er ikke en kjent direkte interaksjon mellom Wegovy og alkohol. Man bør likevel huske at man kan miste kontroll og oversikten ved inntak av alkohol. Resultatet kan være overspising og manglende vekttap.

Kan jeg endre hvilken ukedag jeg tar legemidlet på?

Ja, det er mulig. Du kan endre hvilken ukedag du tar legemidlet på dersom din siste dose er mer enn to dager siden. Det er bedre å konsultere en lege for å få korrekt informasjon i forhold til din spesifikke situasjon.

Kan jeg bruke Wegovy mens jeg er gravid?

Man bør ikke bruke Wegovy mens man er gravid. Det er ikke kjent hvilke effekter legemidlet vil ha på barnet. Det er derfor anbefalt å bruke prevensjonsmidler mens du bruker dette legemidlet.

Dersom du ønsker å bli gravid må du slutte å bruke legemidlet minst to måneder før du har tenkt å bli gravid.

Dersom du blir gravid eller tror du er gravid mens du bruker dette legemidlet må du umiddelbart slutte å benytte deg av legemidlet og ta kontakt med lege.

Kan jeg bruke Wegovy mens jeg ammer?

Du bør ikke bruke dette legemidlet mens du ammer ettersom det ikke er kjent om det påvirker brystmelken.

Påvirker semaglutid fruktbarhet hos menn?

Det er ikke kjent hvilken effekt semaglutid har på fruktbarhet hos mennesker. Man finner imidlertid ingen slik effekt av stoffet hos mannlige rotter.

Hvordan få maksimal effekt av Wegovy?

 1. Hold deg til behandlingsplanen og ikke hopp over injeksjoner.
 2. Oppretthold et sunt kosthold. Gjerne kontakt en ernæringsfysiolog for råd om hvilken mat du bør innta.
 3. Begynn å trene. Du kan ha nytte av en personlig trener som sørger for at du utfører øvelsene korrekt og ikke unnasluntrer.

Kan jeg få tilbakefall etter bruk av Wegovy?

Dersom du faller tilbake til dårlige vaner som bidrar til vektøkning etter behandlingen er avsluttet kan du få tilbakefall. For å hindre dette bør du fortsette å opprettholde et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet. Det kan også hjelpe å holde deg unna faktorer som kan bidra til et tilbakefall.