valtrex uten resept

Valtrex

Europeisk klinikk Bestill e-resept

Description

Hva er Valtrex?

Valtrex er et antiviralt legemiddel i form av tabletter produsert av GlaxoSmithKline. Det er beregnet for å behandle sykdommer forårsaket av herpes simplex virus, vannkopper, cytomegalovirus, etc. Blant disse sykdommene finner vi spesifikt helvetesild (herpes zoster), tilbakevendende øyeinfeksjoner, kjønnsherpes og herpes simplex.

Hvordan fungerer Valtrex? Valaciklovir og aciklovir

Den aktive ingrediensen i Valtrex er valaciklovir hydroklorid. Dette stoffet er et prodrug som endres til aciklovir når det tas oralt, og angriper virale celler. Det penetrerer det infiserte DNAet, paralyserer viruset og hindrer det i å reprodusere, som tillater kroppen å håndtere infeksjonen. Derfor er valaciklovir hydroklorid en spesiell form for medisin som tillater deg å ta opp mer av det antivirale stoffet aciklovir og slik sørge for mer effektiv behandling. Mer nøyaktig forklart angripes de samme virusene, men valaciklovir har lengre virkningstid og derfor trenger man færre doser i løpet av en dag – dette er den eneste reelle fordelen.

Kan du bestille Valtrex reseptfritt?

Ettersom Valtrex er et potent legemiddel, kan du ikke kjøpe det reseptfritt. Legemiddelet kan kun kjøpes på apotek etter instruksjoner fra lege.

Hvordan kjøpe Valtrex i et apotek?

For å kjøpe Valtrex fra et apotek må du først ha en medisinsk konsultasjon, hvor en lege vil undersøke deg, fastslå om du trenger legemiddelet og undersøke om du har noen kontraindikasjoner. Dersom tilstanden din møter kriteriene for legemiddelet vil du motta en resept og kan deretter kjøpe Valtrex hos et apotek.

Kan jeg kjøpe Valtrex online?

For å spare tid og slippe å lete etter legemidler på apoteket kan du kjøpe Valtrex online, men du kan kun gjøre dette hos en spesialisthelsetjeneste med rettigheter til å selge legemidler. Ikke kjøp legemidler fra nettbutikker, ettersom det er ulovlig og det er høy sannsynlighet for å motta et uekte og potensielt farlig legemiddel.

Du trenger resept for å kjøpe legemidler hos et online apotek. Noen online apoteker kan også hjelpe pasienter med å få resept online dersom de ikke har tid til å dra fysisk til en lege.

For å motta en resept må du fylle ut et spørreskjema om helsen din. Dette vil gjennomgås av en lege, som deretter skriver ut en resept for legemiddelet. Han/hun kan også rådføre pasienten online og komme med forslag til andre antivirale legemidler i tillegg, som en krem eller en salve. Resepten videresendes til et partnerapotek, og deres medarbeidere vil sende legemiddelet via post til pasienten. Sending av legemiddelet er inkludert i prisen, så det er ikke nødvendig å betale separat for dette.

Kan jeg kjøpe Valtrex med blå resept?

Å kjøpe Valtrex med blå resept vil si at du kan motta kompensasjon for betalingen for legemiddelet. Kontakt legen din eller det norske helseforetaket for informasjon om hvordan du kan få tilbakebetalt penger etter kjøp av Valtrex. 

Forsiktighetsregler

Ikke ta Valtrex dersom du er allergisk mot valaciklovir, aciklovir eller noen av de andre virkestoffene i legemiddelet. Du bør ikke benytte deg av legemiddelet dersom du tidligere har brukt valaciklovir og deretter utviklet et utslett med feber, hovne lymfeknuter, eosinofili (forhøyning av nivåene av eosinofiler i blodet) eller en økning av leverenzymer.

Valtrex dose – 500 mg, 250 mg

Doseringen av Valtrex (500 mg, 250 mg, 400 mg etc.) vil avhenge av alvorlighetsgrad og type sykdom. Doseringen er vanligvis bestemt av legen som skriver ut resept. Dersom legen ikke informerer om noe annet tas Valtrex vanligvis med følgende dosering:

  • For behandling av herpes simplex, ta 1 tablett med 500 mg 2 ganger dagen i 3-5 dager.
  • For behandling av kjønnsherpes, ta 1 tablett med 500 mg 2 ganger dagen i 10 dager dersom du er syk for første gang. Dersom det er et tilbakevendende utbrudd kan behandling fortsette i 3-5 dager.
  • For behandling av helvetesild (herpes zoster), ta 2 tabletter med 500 mg 3 ganger dagen i 7 dager.

Dersom behandling ikke fungerer bør du konsultere en lege umiddelbart.

Bivirkninger av Valtrex

Bivirkningene av Valtrex sorteres ut fra hvor ofte de forekommer hos pasienter som benytter seg av legemiddelet.

Frekvens Bivirkninger
Ofte hodepine, kvalme, oppkast, svimmelhet, diarè, utslett, kløe, lysfølsomhet (hudreaksjoner som følge av eksponering fra ultrafiolett stråling)
Innimellom hallusinasjoner, døsighet, skjelving, rastløshet
Sjelden koordinasjonsproblemer, spasmer, sakte og slørete tale, koma, forvirring

Se brosjyren som tilhører legemiddelet for en komplett liste av bivirkninger.

Interaksjoner

Valtrex kan interagere med aminoglykosider, jodholdige kontrastmidler og noen andre legemidler. Fortell legen din om alle legemidler du tar før du starter behandling med Valtrex.