saxenda uten resept

Saxenda

Europeisk klinikk Bestill e-resept

Description

Slankesprøyten Saxenda: hva er det?

Saxenda er et legemiddel for vekttap. Det selges som en ferdigfylt injeksjonspenn. Derfor kalles Saxenda ofte en sprøyte for vekttap eller slanking. Den aktive ingrediensen i legemiddelet er liraglutid. Det hjelper pasienter med å bli kvitt overflødig vekt.

Hvordan fremmer liraglutid vekttap?

Liraglutid imiterer et hormon som regulerer appetitten. Pasienter som benytter seg av Saxenda har lavere sannsynlighet for å føle seg sulten. Som et resultat av dette spiser pasienten mindre, som igjen leder til vekttap. Liraglutid i seg selv er ikke nok til å miste vekt. Pasienten må i tillegg følge en diett med færre kalorier og trene regelmessig. Dette bidrar til at vekten raskere normaliseres.

Saxenda kontra Mysimba

Det finnes andre legemidler enn Saxenda som fremmer vekttap. Noen av disse kan kun indirekte bidra til vekttapet. For eksempel er metformin brukt til å behandle diabetes, men vekttap er en vanlig bivirkning. Pasienter som ikke har diabetes vil ikke ha nytte av et slikt legemiddel ettersom det i all hovedsak er ment for å behandle sykdommen, og ikke for å regulere kroppsvekten.

Det finnes også legemidler spesielt rettet mot vekttap. Et av disse er Mysimba. Det er umulig å direkte sammenligne Saxenda og Mysimba, ettersom legemidlene inneholder ulike aktive ingredienser som påvirker kroppen på forskjellige måter. Det finnes ikke håndfast grunnlag for å si at en medisin er bedre enn en annen. Noen pasienter har bedre nytte av Saxenda, andre har bedre nytte av Mysimba. En lege vil kunne fortelle deg hvilket legemiddel som bør brukes i din situasjon basert på informasjon om din helse.

Kan jeg kjøpe Saxenda uten resept?

Det er ikke mulig å kjøpe Saxenda uten resept, ettersom dette er et potent legemiddel med mulige bivirkninger og kontraindikasjoner.

Hvordan kan jeg kjøpe Saxenda i Norge, Sverige og andre europeiske land?

Du må ha resept fra en lege for å kunne kjøpe Saxenda i Norge, Sverige og andre europeiske land. Det er mulig å få tak i resept hos en klinikk eller uten fysisk tilstedeværelse. I sistnevnte situasjon kan du bestille via en online legetjeneste. Det er umulig å bestille Saxenda fra en svensk nettside dersom du bor i Norge, ettersom importering av reseptpliktige legemidler for personlig bruk ikke er lovlig i Norge. Dette legemidlet krever også spesielle transportforhold, så det er best å hente ut legemiddelet på et lokalt apotek. 

Hvordan få en resept og kjøpe Saxenda på nett?

Det er mulig å kjøpe medisiner online uten å måtte gå til en lege og et apotek. Du kan få en resept (eller reaktivere en) uten å dra hjemmefra. For å gjøre dette må du fylle ut et spørreskjema om helsen din. Det vil gjennomgås av en lege som samarbeider med et online apotek, og du får en helt lik elektronisk resept som den du ville fått av en lege på legekontoret. Dersom legen som gjennomgår spørreskjemaet mener at legemiddelet kan være utrygt eller upassende for deg, vil bestillingen avslås.

Resepten sendes videre til et partnerapotek, hvor du kan hente legemiddelet. Du kan også velge å bruke hvilket som helst annet apotek for å hente behandlingen.

Prisen for Saxenda i et online apotek

Hvor mye koster injeksjonspennen for vekttap? Prisen for Saxenda hos et online apotek inkluderer kostnader for legevurdering og resept. Da Saxenda er reseptbelagt vil prisen på selve legemiddelet koste mer eller mindre det samme uansett hvilket apotek du velger  hente det ut på. 

Er det mulig å kjøpe Saxenda med blå resept?

En blå resept sørger for at du har en garantert refusjon når du betaler for et legemiddel. Det finnes ikke en blå resept for Saxenda, men det er hypotetisk mulig å få legemiddelet på blå resept for pasienter med KMI (kroppsmasseindeks) over 35 som i tillegg lider av andre tilstander. Legemiddelet kan generelt utstedes til følgende pasientgrupper:

 • voksne med overflødig vekt (KMI > 27) som også har vektrelaterte medisinske tilstander;
 • voksne som lider av fedme (KMI lik eller mer enn 30);
 • barn mellom 12-17 år med en kroppsvekt på over 60 kg og fedme.

Saxenda Liraglutid mot overvekt

Kan jeg få en refusjon for å kjøpe en Saxenda?

Vanligvis er kjøpet av Saxenda ikke mulig å refundere (se også informasjon om blå resepter lengre oppe). For mer nøyaktig informasjon kan du kontakte ditt forsikringsselskap.

Forsiktighetsregler

Ta ikke Saxenda dersom:

 • du er gravid eller ammende;
 • du er allergisk mot virkestoffer i legemiddelet;
 • du er over 75 år gammel;
 • du har problemer med mage-tarm-kanalen, leveren, nyrene eller hjertet (konsultasjon hos lege er nødvendig).

Når du benytter deg av Saxenda, burde frekvensen av vekttap holdes øye med. Den optimale frekvensen av vekttap er 0.5-1 kg per uke. Dersom du taper mer enn dette, kontakt lege for konsultasjon.

Saxenda burde ikke brukes dersom vektøkning er et resultat av en spiseforstyrrelse, hormonelle endringer, eller andre legemidler.

Dosering av Saxenda

Saxenda burde tas daglig på samme tidspunkt med gradvis opptrapping av dosen. Start behandlingen med 0.6 mg av legemiddelet. Deretter trapp opp dosen med 0.6 mg hver uke inntil den ideelle dosen på 3.0 mg nås i uke 5.

Hvordan bruker jeg Saxenda

Bivirkninger av Saxenda

Pasienter som tar Saxenda opplever ofte bivirkninger som:

 • forstoppelse;
 • trøtthetsfølelse;
 • kvalme og oppkast;
 • svimmelhet;
 • insomnia, etc.

Se brosjyren som tilhører legemiddelet for en komplett liste av bivirkninger.

Interaksjoner

Sørg for å fortelle legen din om alle andre legemidler du tar, spesielt dersom du benytter deg av legemidler for diabetes, ettersom disse kan interagere med Saxenda.

Saxenda og alkohol

Det anbefales ikke å drikke alkohol mens man behandles med Saxenda, ettersom det kan påvirke effekten av legemiddelet. Du bør unngå eller redusere bruk av alkohol i perioden du behandles med legemiddelet. Alkohol kan øke sjansen for alvorlig eller langvarig lavt blodsukker.

Erfaringer med Saxenda

Man kan finne tilbakemeldinger om hvordan det var å bruke Saxenda på ulike medisinske forum og blogger, som adlitip.org. Ifølge informasjonen på denne siden fremmer Saxenda vekttap, på tross av at legemiddelet har ført til bivirkninger hos noen pasienter.