ozempic uten resept

Ozempic

Ozempic er midlertidig utilgjengelig på nettet. Du kan prøve Wegovy, som er designet for vekttap, og som også inneholder semaglutid.

Europeisk klinikk Bestill e-resept

Description

Hva er Ozempic?

Ozempic er en injeksjon som inneholder den aktive ingrediensen semaglutid og stabiliserer blodets glukosenivå. Legemidlet er tiltenkt pasienter med diabetes type 2. Den kan brukes alene eller i tillegg til andre stoffer som insulin. Hvordan det brukes avhenger av alvorlighetsgraden av diabetes og andre helsefaktorer.

Ozempic produseres av det danske selskapet Novo Nordisk. Det er bare dette selskapet som eier rettigheter til å produsere slike injeksjoner med semaglutid for diabetes. Legemidlet er godkjent for bruk i EU, USA og andre land. I noen land er det mangel på disse injeksjonene. Dette er fordi den også brukes av personer som ønsker å miste vekt.

Hvordan fungerer legemidlet?

Semaglutid er en analog av det menneskeproduserte hormonet GLP-1. Den aktive ingrediensen stimulerer produksjonen av insulin som en respons på økt glukosenivå i blodet. Semaglutid inneholder også glukagon. Denne aktive ingrediensen normaliserer blodsukkeret, men dette avhenger av glukosenivå. Dette vil si at om blodsukkeret ikke er høyere enn normalt, vil ikke legemidlet stimulere produksjon av insulin.

Ozempic for vekttap

Vi vet allerede om mange tilfeller av personer som bruker Ozempic for vekttap. Dette er ikke en hemmelighet. Man finner mye informasjon om dette på sosiale forumer og YouTube. Ozempic er ikke ment for å behandle av fedme, men noen pasienter ignorerer dette. Vi anbefaler ikke å gjøre dette. Legemidler skal kun brukes til det de er ment for.

Det er mange grunner til at pasienter bruker semaglutid for vekttap:

  1. Lavere glukosenivå i blodet reduserer sannsynligheten for at glukose gjøres om til kroppsfett.
  2. Semaglutid forsinker gastrisk tømming, som bidrar til at man føler seg mett lengre.
  3. Den aktive ingrediensen påvirker sentralnervesystemet og reduserer appetitt. Pasienter opplever mindre behov for mat som inneholder mye fett.

Semaglutid brenner ikke fett. Vekttapet kommer fra lavere kaloriinntak. Pasienten må følge en diett og trene regelmessig.

Du lurer kanskje på hvorfor Ozempic ikke er tiltenkt vekttap når semaglutid er såpass effektivt? Dette er fordi Novo Nordisk produserer et annet legemiddel kalt Wegovy tiltenkt behandling av fedme. Det finnes også andre injeksjoner for vekttap med andre GLP-1-analoger. Disse legemidlene har i motsetning til Ozempic spesifikke doseringer for å fremme effektivt vekttap.

Alternativer

Det finnes ulike behandlinger for diabetes type 2 (mer spesifikt for å senke blodets glukosenivå). Legen kan for eksempel skrive resept på metformin, glimepirid eller andre legemidler. Mange pasienter behandles også med insulin. Victoza med den aktive ingrediensen liraglutid er mest lik Ozempic. Dette er også en injeksjon fra Novo Nordisk.

Ozempic vs Saxenda vs Wegovy

Pasienter bruker gjerne Saxenda eller Wegovy for vekttap, avhengig av legens anbefalinger. Dette er GLP-1-analoger som er veldig like Ozempic.

  Ozempic Saxenda Wegovy
Aktiv ingrediens semaglutid liraglutid semaglutid
Vedlikeholdsdose 1-2 mg 3 mg 2,4 mg
Bruk 1 injeksjon per uke 1 injeksjon per dag 1 injeksjon per uke
Tilgjengelig for kjøp på nett Midlertidig utsolgt Ja Ja

Kan man kjøpe Ozempic reseptfritt?

Man trenger resept for å kjøpe Ozempic eller andre GLP-1-analoger. Dette er fordi legemidlet er potent og har mulige kontraindikasjoner og bivirkninger. Det er ikke mulig å kjøpe legemidlet hos apotek med mindre man har konsultert en lege først.

Digitale apotek og andre medisinske plattformer følger også dette reglementet. Takket være en egen prosedyre kan du likevel få en digital resept og bestille legemidlet uten å forlate hjemmet.

Hvordan kjøpe Ozempic online?

Du må benytte deg av en godkjent medisinsk plattform for å kjøpe Ozempic digitalt. Slike plattformer samarbeider med autoriserte leger som kan skrive ut resepter. Du sender helseinformasjonen din til legen via en trygg plattform, og får anbefalt behandling ut fra informasjonen. På bakgrunn av dette kan legen skrive resept. Legen sender resepten til et apotek som vanligvis leverer legemidlet til deg neste virkedag.

Pris for Ozempic i Norge

Bestillingen din inkluderer konsultasjon hos lege, digital resept og levering. Du kan finne nåværende priser hos den medisinske plattformen. Deretter vil du betale for legemidlet og levering når du bestiller.

Den medisinske plattformen fungerer også i noen andre europeiske land. Dersom du planlegger å bo utenfor Norge over lengre tid kan du likevel bestille. Prisen for legemidlet kan være annerledes i utlandet enn hva den er i Norge.

Du kan kjøpe en større pakke for å spare penger. Dette kan du gjøre når du har nådd vedlikeholdsdosen og er sikker på at du ikke er allergisk mot den aktive ingrediensen.

Hvordan bruke Ozempic?

Du må følge legens anbefalinger og instruksjoner om hvordan du skal bruke legemidlet. Vi gir kun generell informasjon om hvordan man skal bruke Ozempic.

Legemidlet selges som en forhåndsfylt injeksjonspenn. Legemidlet må settes under huden med denne. Det er ikke lov å ta dette legemidlet på noen annen måte. Injeksjoner må skje en gang i uken på samme dag. Du kan velge når på dagen du skal injisere legemidlet. Matinntak er ikke viktig for når på dagen du gjennomfører injeksjon.

En av de viktigste reglene ved bruk av Ozempic er at man skal øke dosen gradvis. Dersom du ikke har fått annen informasjon av legen din skal du følge tabellen under:

Uke Dosering
1-4 0,25
5-8 0,5
9-12 eller inntil avslutning av behandling 1*
13 – inntil avslutning av behandling 2*

*Både 1 og 2 mg er vedlikeholdsdoser ment for å opprettholde effekten senere i behandlingen. Legen vil bestemme hvilken dose som er riktig for deg. Mer enn 2 mg av semaglutid per uke er ikke lovlig for å behandle diabetes.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Ozempic kan ikke brukes om du har diabetes type 1. Kroppen produserer ikke insulin om man har diabetes type 1, og semaglutid vil derfor ikke ha noe effekt.

Disse injeksjonene bør ikke settes under graviditet eller amming. Dersom du planlegger å bli gravid må du slutte å bruke Ozempic lenge før. Avslutning av behandling må avtales med legen.

Semaglutid kan ikke brukes av pasienter med akutt betennelse i bukspyttkjertelen. Pasienter med nedsatt nyrefunksjon bør undersøkes regelmessig under behandling.

Det er viktig å huske at Ozempic ikke erstatter insulin. Dersom legen anbefaler semaglutid i tillegg til insulinbehandling, bør denne anbefalingen følges. Du må kanskje ta en lavere dose insulin for å unngå hypoglykemi.

Mulige bivirkninger:

  • kvalme, diaré og andre gastrointestinale reaksjoner;
  • akutt betennelse i bukspyttkjertelen;
  • hypoglykemi (ved samtidig bruk av insulin);
  • fatigue;
  • svimmelhet;
  • hudreaksjoner ved injeksjonsområde.

Dette er ikke en fullstendig oversikt over kontraindikasjoner og bivirkninger. Les pakningsvedlegget nøye. Fortell om andre sykdommer og legemidler du bruker når du konsulterer legen.

Pasienterfaring

Studier har vist at Ozempic er svært effektivt for å normalisere glukosenivå i blodet. Det er ikke undersøkt hvor effektivt legemidlet er for vekttap. De fleste pasienter har positive erfaringer med dette legemidlet. Dette er imidlertid ikke en garanti for at det vil være riktig legemiddel for deg.