orlistat uten resept

Orlistat

Europeisk klinikk Bestill e-resept

Description

Hva er Orlistat?

Orlistat er et legemiddel for vekttap. Det originale navnet på legemiddelet er Xenical. Orlistat er det generiske navnet. Legemiddelet inneholder det aktive stoffet med samme navn, som hjelper overvektige pasienter med å miste vekt.

 

Hvordan fungerer disse slankepillene?

Orlistat påvirker lipider – enzymer i fordøyelsessystemet som er ansvarlige for å bryte ned fett som opptas i kroppen gjennom inntak av mat. Legemiddelet hemmer disse enzymene, slik at kroppen tar opp mindre fett. Som et resultat av dette tar man opp færre kalorier og mister vekt. For å få best mulig effekt av behandlingen anbefales pasienter å følge en lavkarbodiett og trene regelmessig i tillegg til å ta orlistat.

Kan jeg kjøpe Orlistat reseptfritt?

Xenical og det generiske Orlistat kan ikke kjøpes reseptfritt. Disse legemidlene har kontraindikasjoner og bivirkninger, og du må derfor gjennomgå en medisinsk undersøkelse før du benytter deg av dem.

Det finnes også et reseptfritt legemiddel som inneholder orlistat. Dette heter Alli. Det selges i  europeiske land. Dette legemiddelet selges reseptfritt med kun 60 mg av orlistat, i motsetning til Xenical som inneholder 120 mg. Derfor er ikke dette legemiddelet like effektivt som de sterkere versjonene, men risikoen for bivirkninger ved bruk er lavere.

Hvordan kan jeg kjøpe Orlistat i Norge?

For å kjøpe Orlistat eller Xenical i Norge trenger du en resept fra lege. Du kan avtale en time med enhver autorisert lege for å motta en resept for slike legemidler, men det er mye lettere å få en resept online. Det er lovlig og tar mindre tid. Du trenger ikke å gå noe sted eller bruke tid på å vente. Du kan få resept for et legemiddel gjennom en online apotektjeneste.

Hvordan kjøpe Orlistat i et online apotek?

For å kjøpe dette legemiddelet fra et online apotek trenger du bare å fylle ut et kort spørreskjema om helsen din. En av legene tilknyttet apoteket vil gå gjennom skjemaet og utstede en resept for legemiddelet. Resepten vil leveres til et partnerapotek hvor legemiddelet pakkes og sendes hjem til deg. Vanligvis ankommer pakken dagen etter at ordren er sendt. Du vil få et sporingsnummer for å kunne holde øye med hvor pakken befinner seg.

Forsiktighetsregler

Vanligvis utstedes Xenical til voksne med en kroppsmasseindeks på minst 28 som har andre problemer som høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes. Det er også passende for pasienter som lider av fedme med en kroppsmasseindeks (KMI) på over 30 kg/m.

Dette legemiddelet bør ikke tas av personer under 18 år.

Når bør du ikke ta dette legemiddelet?

Det er ikke anbefalt å bruke generisk Xenical for:

 • ammende mødre;
 • pasienter som er allergiske ovenfor ingredienser i legemiddelet;
 • pasienter som tar akarbose – et legemiddel for diabetes;
 • pasienter som lider av nyresykdom;
 • pasienter med redusert absorpsjon av næringsstoffer fra tarmen;
 • pasienter med tettheter i gallegangene.

Kan denne pillen tas under graviditet?

Dersom du er gravid og ønsker å ta Orlistat, må du diskutere dette med ditt nærmeste helsepersonell. Kun han/hun er autorisert til å bestemme om du kan undergå denne behandlingen.

Hvordan bruke legemiddelet korrekt?

Ta legemiddelet som instruert, med mindre legen gir deg andre instruksjoner. Legemiddelet bør tas under et måltid, rett før et måltid eller i løpet av en time etterpå. Dersom du dropper måltider eller følger en diett med lite fett kan du ikke benytte deg av dette legemiddelet.

Hva bør jeg gjøre dersom jeg glemmer å ta kapselen/pillen?

Dersom du glemmer å ta en kapsel og det har gått mindre enn en time siden måltidet, kan du ta dosen som vanlig. Om det har gått mer enn en time siden siste måltid, dropper du dosen og tar den neste kapselen under ditt neste måltid. Ikke ta en dobbel dose for å gjøre opp for en dose du ikke tok.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene av dette legemiddelet er:

 • hodepine;
 • ubehag i mageregionen;
 • økning av hvor ofte man føler trang til å ha avføring;
 • fet, oljete avføring;
 • tarmgass.

Se brosjyren som tilhører legemiddelet for en komplett liste av bivirkninger.

Interaksjoner

Xenical kan interagere med noen legemidler, så pass på å fortelle legen din om alle legemidler du benytter deg av.

Erfaringer med Orlistat

Du kan lese om pasienters erfaring med å bruke Orlistat i pasientanmeldelser som er publisert på drugs.com. Ifølge disse er folk flest fornøyde med bruken av legemiddelet, og anser det som en effektiv behandling av fedme. Den gjennomsnittlige kundevurderingen av dette legemiddelet er 7.3/10.