mysimba uten resept

Mysimba

Europeisk klinikk Bestill e-resept

Description

Mysimba slankemedisin hjelper overvektige personer med å bli tynne igjen

Mysimba er et legemiddel for vekttap i pilleform. Det er et av mange merker for tablettene som er mer kjent som slankepiller, som er tilgjengelige på markedet som hjelp til å miste vekt.

Mysimba har blitt utbedret av EMA og NoMA for bruk for personer som lider av overvekt og fedme. Det er et syntetisk produkt som kun er tilgjengelig om du har resept. Mysimba fjerner appetitten din og har en positiv effekt på humøret ditt.

Hvordan fungerer Mysimba?

Normale slankepiller deles inn i 2 typer legemidler for å miste vekt:

1. Appetitthemmere

 • Meridia (sibutramin);
 • Tenuate (diethylpropion);
 • Adipex-P, Fastin, Anoxine-AM, etc. (phentermine);

Appetitthemmere påvirker delene av sentralnervesystemet som regulerer appetitten slik at pasienten skal føle seg mett tidligere enn man ellers ville ha følt seg mett. Pasienten vil slutte å spise før han/hun har tatt opp mengden næring kroppen ber om. Som et resultat av dette får ikke kroppen nok fett fra fordøyelsen, og må utnytte fettet som er lagret i kroppen istedenfor. Ved å gjøre dette vil pasienten forbrenne overflødig fett og miste vekt.

2. Lipasehemmere (hemmer opptaket av fett)

 • Xenical (orlistat);

Lipasehemmere hemmer aktiviteten til enzymet lipase. Lipase er ansvarlig for fordøyelsen av fettet som kommer inn i tarmen via magen og legger til rette for absorpsjon inn i blodstrømmen. Lipasehemmeren blokkerer lipase fra å gjøre jobben sin og som en konsekvens av dette klarer ikke kroppen å absorbere nok fett fra maten i tarmen og må utnytte fettet som er lagret i kroppen istedenfor.

Mysimba er både en appetitthemmer og stimulerer metabolismen

De to aktive ingrediensene i Mysimba: natrexone og buprorpion, former en sammensetning som påvirker delene av hjernen som styrer matinntak og energibalanse. Denne delen av hjernen interagerer også med delene av hjernen som assosieres med følelsen av glede når man spiser. Sammen sørger de for en lavere appetitt og påvirker dermed indirekte hvor mye man spiser, i tillegg til å øke metabolismen i kroppen. Begge mekanismene vil føre til at kroppen forbrenner overflødig fett raskere. Kombinert med en lavkarbodiett og trening vil pasienten, i løpet av en periode med behandling, potensielt miste en stor andel kroppsvekt.

Når man studerer disse mekanismene nærmere blir det tydelig hvordan fettlagrene i kroppen fungerer som et reservelager av energi for kroppen. Når kroppen ikke finner næring vil den bruke fettet fra reservelageret. Dette er teorien bak hvordan pasienten mister vekt.

Den kjemiske sammensetningen av Mysimba

Mysimba er som tidligere nevnt en sammensetning av 2 aktive ingredienser: bupropion og naltrexone. Disse ingrediensene produseres også hos merket Contrave. Isolert finner du naltrexone i Vivitrol, Revia, Depade etc., og bupropion i Wellbutrin, Zyban etc. Noen av disse legemidlene brukes til vekttap mens andre fungerer som legemidler for depresjon og mot nikotin-, opioid- og alkoholavhengighet.

Mysimba mot fibromyalgi

Hva er fibromyalgi? Fibromyalgi er en kompleks kronisk fysiologisk tilstand som fører til smerter i hele kroppen.

Studier viser at en lav dose med naltrexone reduserer smerter forårsaket av fibromyalgi. I alle forum som angår sykdommen kan du lese om hvordan pasienter med fibromyalgi har opplevd bedring av smertene mens de har benyttet seg av Mysimba, Wellbutrin eller Zyban, som alle er baserte på buproprion. Dette legemidlet er imidlertid kun godkjent for bruk til behandling av vekttap, og ikke andre medisinske tilstander.

Saxenda vs. Mysimba

Hva er felles og ulikt for Saxenda og Mysimba?

1. Hensikt

 • Begge hjelper deg å miste vekt.

2. Aktive ingredienser

 • Saxenda består av liraglutid.
 • Mysimba består av naltrexone og bupropion.

3. Aktivitet

 • Den kjemiske aktiviteten er ulik, men resultatene er lignende: begge legemidlene reduserer appetitten som fører til at pasienten spiser mindre og hans/hennes kropp forbrenner overflødig fett som en konsekvens av dette.

4. Krav til bruk (og forutsetninger for å få resept)

 • Du kan benytte deg av Saxenda/Mysimba om du har en BMI lik eller høyere enn 27 BMI

5. Administrasjon

 • Saxenda er et unikt legemiddel for vekttap som administreres som en injeksjon. Mysimba kommer som mange andre legemidler for vekttap i form av piller. (Noen benytter seg av kapsler)

6. Saxenda og Mysimba effekt/resultater

 • Det er vanskelig å fastslå hvilke av de to legemidlene som har størst potensiale for å fremme vekttap, ettersom alle kropper er ulike og vekttap avhenger av flere faktorer utenom medisinering. Vi vet at begge legemidlene kan fremme vekttap og at det varierer hvilket legemiddel som fungerer best etter hvem pasienten er.

Forutsetninger til å kvalifisere for en resept på Mysimba

For å få resept på Mysimba fra en lege må du:

 • ha en kroppsvekt på over 27 kg/m2 til 29 kg/m2 (overvektig) og en eller flere vektrelaterte helseproblemer (f.eks. type 2 diabetes, dyslipidemia eller kontrollert hypertensjon) ELLER ha en kroppsvekt på 30 kg/m2 eller mer (fedme)
 • ha en plan klar for konvensjonelle metoder for vekttap som å følge en lavkarbodiett og gjennomføre trening;

Når en doktor har fastslått at du lider av fedme vil han undersøke om og hvordan du planlegger å følge en diett og gjennomføre trening.

Når behandlingen er foreskrevet vil legen følge deg opp for å se om du fortsatt kvalifiserer for Mysimba basert på kravene for en resept. Så lenge du kvalifiserer vil han/hun kunne foreskrive deg mer Mysimba.

Dersom du ikke mister mer enn 5% av startvekten din etter 16 måneder med bruk av legemidlet må han/hun stanse behandlingen.

Mysimba dosering

Mysimba kommer i depottabletter som inneholder 8 mg naltrexone hydroklorid, tilsvarende 7.2 mg av naltrexone, og 90 mg bupropion hydroklorid, tilsvarende 78 mg av bypropion.

Depottabletter er piller som løslater innholdet sakte og distribuerer innholdet likt over tid.

Du starter behandling med 1 pille per dag, som skal tas om morgenen. Mengden skal trappes opp over en periode på 4 uker inntil den optimale dosen med 2 piller som tas 2 ganger per dag er nådd. Denne doseringen vil fortsette i minst 16 uker etter du har tatt første pille.

Det er anbefalt å ta pillene med måltider.

mysimba dosering

Kontraindikasjoner

Snakk med legen din og les pakningsvedlegget til legemidlet regelmessig. I tilfelle du benytter deg av et annet legemiddel eller har en annen sykdom.

Legen din vil regelmessig undersøke deg. Han vil spørre om reaksjonene dine og hvordan du føler at du tolererer legemidlet. Han/hun vil stanse behandlingen dersom du har sterke reaksjoner som forhøyet blodtrykk.

Bivirkninger av Mysimba

Alltid snakk med legen din og les pakningsvedlegget til legemidlet dersom du opplever uvanlige bivirkninger etter å ha benyttet deg av dette legemidlet.

Vanlige bivirkninger

 • oppkast;
 • kvalme;
 • forstoppelse;

Mindre vanlige bivirkninger

 • svimmelhet;
 • munntørrhet;

Sjeldne bivirkninger

 • blåmerker;
 • mentale endringer;
 • muskelrykninger;

Les legemidlets pakningsvedlegg og snakk med legen din for informasjon om alle mulige bivirkninger. Du bør ikke benytte deg av Mysimba dersom du har høy risiko for å utvikle bivirkninger under behandling med Mysimba. Du har høy risiko for å utvikle bivirkninger dersom du:

 • lider av redusert nyre- eller leverfunksjon;
 • lider av ukontrollert høyt blodtrykk;
 • noensinne har opplevd epileptiske anfall;
 • lider av spesifikke psykiske problemer;
 • har svulvst på hjernen;
 • er i behandling for alkoholavhengighet;
 • benytter deg av spesifikke legemidler.

Snakk med legen din og les pakningsvedlegget til legemidlet for informasjon om alle mulige restriksjoner knyttet til helsetilstanden din.

Erfaringer med Mysimba fra pasienter som prøvde det i 2022 & 2023

Mange personer rapporterte vekttap ved bruk av Mysimba, men noen fortalte også om bivirkninger. De fleste fortsetter behandlingen på tross av bivirkninger for å bli kvitt overflødig vekt. For mange har Mysimba vært forskjellen mellom å kunne fullføre en diett og en treningsplan og å få tilbakefall til overspising og fedme.

Få tak i blå resept for Mysimba i Norge

I Norge og Sverige må du ha en resept for Mysimba uansett hvilken situasjon du er i. Om du har en slik resept kan du kvalifisere deg for refusjon fra staten om du har en blå resept. Undersøk med din bestemte institusjon om du har rett på finansiering i form av blå resept.

Når du har vært til lege og fått en resept kan du kjøpe Mysimba i ditt nærmeste apotek.

Det er også et enklere alternativ. Du kan kjøpe legemidlet via et digitalt apotek. De vil sette deg i kontakt med en legge på nettet som vil se på saken din og, dersom han/hun mener du kvalifiserer for bruk av legemidlet, skrive ut en resept der og da. Kostnaden for den digitale konsultasjonen er inkludert i den totale prisen for kjøpet. Prisen for Mysimba vil derfor være noe høyere online enn prisen hos det lokale apoteket ditt, men inkluderer konsultasjon hos lege, legemidlet selv og levering. Neste dag vil produktet være i postkassen din.

Kan du kjøpe Mysimba online reseptfritt?

Aldri kjøp Mysimba online uten resept. En nettbutikk som tilbyr Mysimba uten diagnostisering og dokumentasjon er falsk, og du vil i så fall ikke ha en garanti for at legemidlet inneholder de riktige ingrediensene. Det er utrygt å benytte seg av et ulovlig kjøpt legemiddel.